torstai 19. joulukuuta 2013

Punajuurihummus


Perinteinen Hummus on yksi lempparidipeistäni ja sitä tuleekin tehtyä aika ajoin aina hummusikävän iskiessä. Hummus on mahtava dippi kasviksille ja leiville ja mitä nyt ikinä dipata saattaa, hummus soveltuu  useimmiten hyvin. Maku-lehden reseptillä kokeilin nyt punajuurihummusta ja hyvää oli tämäkin versio. Hyvin erilainen perinteiseen hummukseen verrattuna mutta silti hyvä ja mukavan raikas. Viime aikoina blogissa onkin näkynyt useampia punajuurireseptejä. Syynä se, että ostin ison säkin punajuuria, joita on nyt sitten täytynyt valmistaa monin tavoin.

Ainekset:

300g (4kpl) punajuuria 
1 prk (n. 380g/230g) kikherneitä
½ dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl seesamitahnaa eli tahinia
½-1 sitruunan mehu
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
luonnonjogurttia

Keitä, kuori jä jäähdytä punajuuret. Paloittele ne. Valuta kikherneet ja huuhtele ne. 
Sekoita ainekset luonnonjogurttia lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi tahnaksi. Lisää luonnonjogurtti ja sekoita. 

Tarjoa hummusta esimerkiksi dippinä leivän kanssa. Dipattavaksi leiväksi sopii hyvin hieman kuivahtanut ruisleipä tai paahtoleipä. Viipaloi leivät ja paahda niitä paistinpannulla oliiviöljyssä kunnes ne ovat rapeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...