Ainekset:
75 g leivontamargariinia
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl jäisiä karpaloita
Koristeeksi:
tummaa suklaata
jäisiä karpaloita
tomusokeria
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisia n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Sulata rasva ja suklaa sekä sekoita ne. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle jäisiä karpaloita. Lisää loput taikinasta karpaloiden päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä paista kakkua liikaa, taikinan kuuluu jäädä kosteaksi. Anna kakun hieman jäähtyä. Koristele mutakakku rouhitulla tummalla suklaalla, tomusokerilla ja jäisillä karpaloilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti