Helppo Dijon-sinappi
Joulusinappia on tullut tehtyä jo kolmena peräkkäisenä vuotena tällä samalla hyväksi todetulla reseptillä, jonka olen joskus napannut jostakin lehdestä. Sinapista tulee melko voimakkaan makuista, koska siinä ei ole käytetty sokeria tai kermaa. Makeutuksena sinapissa on käytetty ainoastaan hunajaa, joka antoi sinapille oikein mukavan makuvivahteen. Viiniksi sinappiin soveltuu kuiva valkoviini, jonka ei tarvitse olla kuitenkaan kovin hapokas. Tällä kerralla valitsemani valkoviini oli ehkä hieman liiankin hapokas, jonka epäilen olleen syynä sinapin pieneen sivumakuun. Mutta hyvin sinappi silti kinkulle soveltui, eikä se syömättä jäänyt.
Ainekset:
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl sinappijauhetta
2 rkl hunajaa
½ rkl öljyä
1 tl suolaa
Pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Keitä sipuleita valkoviinissä 5-10 minuuttia miedolla lämmölla. Siivilöi neste ja anna sen jäähtyä. Sekoita sinappijauhe jäähtyneeseen nesteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää hunaja, öljy ja suola. Kuumenna hiljakseen kunnes sinappi paksuuntuu. Älä kuitenkaan keitä. Säilö sinappi puhtaaseen lasipurkkiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti