sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kylmäsavuporo-leipäjuusto-punajuurisalaatti

Näin joulun jälkimainingeissa vuodenvaihteen juhlien ollessa jo aivan nurkan takana, palaan vielä hetkeksi jouluun ja herkulliseen joulupöydän salaattiin. Tämä salaatti sopii kyllä oikein hyvin myös uudenvuoden juhlintaan laadukkaiden raaka-aineidensa ja makumaailmansa vuoksi, joten vuotta ei tarvitse odottaa kunnes tätä salaattia pääsee tekemään. Poron kylmäsavupaisti, leipäjuusto ja punajuuret sopivat mahtavasti yhteen pähkinöistä nyt puhumattakaan. Lopputulos oli hyvin ruokaisa ja maukas sekä lisäksi salaatin ainekset täydensivät loistavasti toisiaan. Tarkoituksena oli viimeistellä salaatti juhlavasti jäisillä puolukoilla, mutta ilmeisesti notkuva joulupöytä vei kaiken huomioni ja puolukat unohtuivat. Seuraavalla kerralla sitten!

Ainekset:

poron kylmäsavupaistia
leipäjuustoa
punajuuria
salottisipulia
kurkkua
pekaanipähkinöitä
jäävuorisalaattia
lehtisalaattia
oliiviöljyä
mustapippuria

Huuhtele salaatit, kuivaa ne hyvin ja revi tarjoiluvadille. Keitä punajuuret ja jäähdytä ne hyvin. Paloittele kunnes ne ovat jäähtyneet. Huuhdo kurkku ja paloittele se. Kuori salottisipuli ja leikkaa se renkaiksi. Lisää punajuuret, kurkut ja sipulit salaattiin. Leikkaa poron kylmäsavupaistisiivut puoliksi ja asettele rullalle salaatin sekaan. Lisää lopuksi paloiteltu leipäjuusto ja pekaanipähkinät. Viimeistele salaatti lorauksella öljyä ja ripauksella mustapippuria.

Vinkki: Koristele salaatti jäisillä puolukoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...