Paprikasalsa:
2 punaista paprikaa
1 punasipuli
n. ½ dl tuoretta timjamia
oliiviöljyä
hieman sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Pese paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi. Kuori punasipuli ja hienonna se. Sekoita salsan ainekset keskenään ja mausta vielä lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Marinadi timjami-sitruunabroilereihin:
pari rkl sitruunamehua
pari rkl tuoretta timjamia
1-2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl ketsuppia
suolaa
sokeria
mustapippuria
+ broilerin ohutleikkeitä
Halkaise sitruuna ja purista sitruunamehua pieneen kulhoon. Hienonna tuore timjami hyvin pieneksi silpuksi ja kaada sitruunamehun sekaan. Lisäile oliiviöljy ja ketsuppi. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla makusi mukaan. Sekoita marinadin ainekset hyvin.
Marinoi broilerileikkeet ennen grillaamista ja anna niiden marinoitua ½ - 1 tunti huoneenlämmössä. Valele broilerileikkeitä marinadilla pari kertaa grillaamisen aikana, jotta ne pysyvät mehevinä.
Mangolassi:
1 prk (425g/225g) mangoviipaleita
1 appelsiini
1 banaani
3-4 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl palmusokeria
Kuori banaani ja paloittele se. Kuori appelsiini, poista siemenet ja paloittele viipaleet. Sekoita banaanit, appelsiinit ja mangot. Lisää jogurtti ja palmusokeri. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti