lauantai 10. toukokuuta 2014

Juustosarvet

Herkulliset ja juustoisen mehevät juustosarvet ovat nopeaa tarjottavaa, ja niihin käytettävät raaka-aineet löytyvät useimmiten kaapista ilman erillistä kauppareissua. Kermaviili ei juustosarvien onnistumisen kannalta ole mikään välttämättömyys, joten sen voi korvata toki myös muulla nesteellä, kuten piimällä. Mielestäni kermaviili tuo sarviin kuitenkin mukavaa pehmoisuutta puhumattakaan hyvästä mausta, joten kivan lisänsä se sarviin kyllä tuo. Juustosarvien alkuperäinen ohje on peräisin Kinuskikissan -blogista, josta löytyy valtavasti vinkkejä makoisiin leivonnaisiin.

 


















Taikinan ainekset:
2 dl juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
½ dl öljyä


Täyte:
1 ½ dl juustoraastetta


Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste, kermaviili ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista osista pyöreä levy. Leikkaa levyt ensin puoliksi, ja sen jälkeen molemmat puolikkaat neljään osaan, niin että lohkoja tulee yhdestä levystä kahdeksan. Aseta juustoraastetta täytteeksi jokaisen lohkon leveämpään päähän. Rullaa sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ennen uuniin laittamista. Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita. Lisää juustoraastetta sarvien päälle paistamisen puolivälissä. Ripottele valmiiden sarvien päälle koristeeksi seesaminsiemeniä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...