Ainekset:
4 palaa ruispaahtoleipää
vettä kostutukseen
Täyte:
n. 1-2 rkl fetajuustoa
n. 1-2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1-2 rkl mustia kivettömiä oliiveja
n. 1-2 rkl aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustoa
n. 1-2 rkl turkkilaista jogurttia
puolikas pienestä punasipulista
mustapippuria
Koristeluun:
viinisuolaheinän lehtiä
fetajuustoa
mustia oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
turkkilaista jogurttia
Aloita voileipäkakun valmistaminen jo edellisenä päivänä.
Valmista täyte: Pilko fetajuusto, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit pieneksi silpuksi. Kuori sipuli ja hienonna se. Sekoita täytteen ainekset sekaisin tuorejuuston ja turkkilaisen jogurtin kanssa. Maistele täytettä ja lisäile raaka-aineita tarvittaessa omaan makuusi sopivaksi.
Poista leivistä reunat. Aseta pala tuorekelmua lautaselle ja aseta päälle yksi leipäpala. Kostuta leipää vedellä. Lisää täytettä leivän päälle. Toista näin seuraavat kaksi kerrosta. Voileipäkakkuun tulee yhteensä 4 leipäkerrosta ja 3 täytekerrosta. Kostuta päällimmäinen leipä vedellä ja kääri voileipäkakku tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Aseta voileipäkakun päälle pieni paino, esimerkiksi leikkuutauta tai pieni lautanen.
Koristele voileipäkakku seuraavana päivänä ennen tarjoilua. Sekoita tuorejuusto ja turkkilainen jogurtti ja kuorruta voileipäkakku sekoituksella. Koristele voileipäkakku viinisuolaheinän lehdillä, aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla ja fetajuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti