Juhannuksen loimulohi
Juhannusta vietettiin tänäkin vuonna mökkitunnelmissa ja aaton alkuillan pääohjelmanumerona olikin loimulohen valmistaminen. Onneksi vielä perjantaina säätkin suosivat sadevaroituksista huolimatta, joten lohen loimutus onnistui hyvin. Aikaa loimulohen valmistamiseen saa varata enemmän kuin lohen savustamiseen mutta kärsivällisyys kyllä palkitaan mitä parhaimmalla tavalla. Leppoisaa ja rentoa mökkipuuhaa, eikä haittaa vaikka aikaa kuluu, koska juhannuksenahan (tai yleensä mökkeillessä) kelloa ei juuri vilkuilla.
Ainekset:
lohifilee (700g)
n. 1 dl vettä
muutama teelusikallinen suolaa
Kiinnitä lohifilee puutapeilla lautaan paksumpi ja leveämpi osa alaspäin. Aseta lohi sopivalle etäisyydelle tulesta vaihtaen laudan paikkaa ja korkeutta tarpeen mukaan. Valmista suolaliemi: Kaada kippoon vettä 1 dl ja sen verran suolaa, kun siihen liukenee (n. muutama teelusikallinen). Valele lohta suolaliemellä ennen paistoa ja paistamisen aikana useamman kerran. Kypsennä lohta n. 1-2 tuntia riippuen lohen koosta ja liekin kuumuudesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti