Lohi-herkkusienet:
graavilohta
herkkusieniä
sinihomejuustoa
mustapippuria
tuoretta tilliä
Puhdista sienet ja irrota sienien kannat. Laita pala sinihomejuustoa sienien sisälle ja pyöräytä ympärille graavilohta. Tökkää vedessä hetken aikaa liotetut hammastikut sienien läpi, jotta lohi pysyy paremmin sienien ympärillä. Mausta ripauksella mustapippuria. Lohi-herkkusienet voi paistaa suoraan ritilällä tai laitaa ne foliovuokaan, jossa ne kypsyy myös hyvin. Koristele valmiit lohi-herkkusienet tuoreella tillillä.
Tomaatti-perunapaistos:
tomaatteja
perunoita
sipulia
valkosipulia
basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Kuori valkosipulit ja hienonna ne. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään foliovuoassa ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä. Aseta vuoka grilliritilälle ja grillaa kunnes perunat ovat pehmenneet.
Grilliruoan kylkeen sopii erityisen kivasti raikas sitruunalla maustettu jäävesi, jonka sekaan karahviin laitoin myös sitruunamelissaa ja herneenversoja antamaan hieman lisämakua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti