torstai 26. kesäkuuta 2014

Herrasväen pikkuleivät viikunahillolla

Herrasväen pikkuleivät ovat kahvipöydän pikkuleipätarjottavista sieltä perinteisimmästä päästä, joihin meinaa jäädä myös helposti koukkuun. Kun ottaa yhden, tekee mieli ottaa myös toinen. Perinteisten herrasväen pikkuleipien sijaan, tein niistä oman version sydämen muotoisina ja viikunahillotäytteisinä. Muottina käytin piparkakkumuottia, ja pikkuleivistä tulikin hieman suurempia kuin perinteisistä herrasväen pikkuleivistä, mutta väliäkös sillä. Rakastan viikunahilloa, joten halusin kokeilla sitä myös pikkuleipien täytteeseen ja mikäs siinä, täyte kuin täyte, pikkuleivät maistuivat hyviltä. Taikinan ohje on toukokuun Pirkka- lehdestä, paitsi että, lisäsin taikinaan myös yhden kananmunan, jottei taikina murentuisi niin helposti. 

n. 25 kpl valmiita pikkuleipiä

Ainekset:
200 g voita 
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria

Pikkuleipien väliin:
viikunahilloa

Sekoita sokeri ja rasva. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää myös kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. 

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Paina sydämen muotoisella piparkakkumuotilla taikinasta pikkuleipiä. Paista 175- asteisessa uunissa noin
10 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät hyvin ennen täyttämistä. Levitä puolille pikkuleivistä viikunahilloa ja paina toiset pikkuleivät niiden päälle. Siivilöi halutessasi pikkuleipien päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...