Ainekset:
halloumijuustoa
viikunoita
(baby)pinaattia
jäävuorisalaattia
+ salaatin koristeluun makeaa balsamicokastiketta
Belugalinssit:
1 dl belugalinssejä
1 valkosipulinkynsi
n. 2,5 dl keitinvettä+ 1 tl suolaa
n. ½ dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Valmista Belugalinssit: Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kaada kattilaan tilkka oliiviöljyä ja kuullota valkosipulisilppua. Huuhtele linssit ja kaada ne kattilaan. Lisää vesi. Mausta vesi suolalla (kannattaa laittaa tarpeeksi, noin 1 tl, jotta linssit saavat makua.) Keitä linssejä noin 30 minuuttia. Kaada linssit lävikköön, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Laita linssit kulhoon ja sekoita joukkoon siirappi, balsamico, minttu ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarkasta maku ennen tarjoilua.
Huuhtele salaatit ja pinaatit ja kuivaa ne hyvin. Halkaise viikunat. Viipaloi halloumijuusto 6 osaan. Paista juustoviipaleet kullanruskeiksi. Kokoa salaatti lautaselle ja viimeistele balsamicokastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti