Taikinan ainekset:
300 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
tilkka vettä
(ripaus suolaa)
Raviolien täyte:
300 g ricottajuustoa
200 g parmesaania
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pari kourallista tuoretta pinaattia
muutama varsi tuoretta salviaa
Täytteen valmistaminen: Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne. Paista pinaatin lehdet pannulla hienonnetun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää salvia. Sekoita täyte juustojen kanssa.
Taikinan valmistaminen pastakoneella: Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee kimmoisaa. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Taikina kannattaa jakaa esimerkiksi 4 osaan työstämisen helpottamiseksi. Laita loput osat tuorekelmuun, jotta ne eivät kuivu. Kaulitse taikinasta suorakulmio ja vedä levy pastakoneen telojen läpi aloittaen leveimmästä väliköstä edeten ohuimpaan. Kun haluttu paksuus on saavutettu, leikkaa levy esimerkiksi noin 50 cm pituisiin paloihin.
Levitä taikinapala jauhotetulle pöydälle. Lisää taikinan päälle täytenokareita noin 10 cm:n välein. Kastele täytteiden ympärykset kostutetuilla sormilla. Levitä toinen samanmittainen taikinapala päälle ja painele tiivisti taikinat yhteen. Täytteiden ympärille ei tulisi jäädä ilmaa, koska tällöin ne voivat poksahtaa keitettäessä. Leikkaa raviolit neliöiksi tai muuhun haluamaasi muotoon.
Keitä ravioleja noin 3-5 minuuttia. Raviolit kannattaa keittää erissä, noin seitsemän kappaletta kerrallaan, kattilan koosta riippuen.
Paista raviolit lopuksi paistinpannulla öljyssä, kunnes ne saavat pintaan hieman väriä.
Possunpihvit:
n. 1 kg porsaan ulkofilettä
Mausteseos:
savupaprikaa
valkosipulia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
muutama salvian lehti
Leikkaa porsaan ulkofilee paloihin ja nuiji palat pihveiksi. Sekoita mausteseos. Sivele pihvit mausteseoksella ja pinoa ne esimerkiksi folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti. Ota pihvit huoneenlämpöön n. ½-1 tuntia ennen paistamista.
Salaatti:
Napolitana-salaattisekoitusta
suippopaprikaa
kurkkua
punasipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
Huuhtele salaatti ja kuivaa hyvin. Pese suippopaprika ja leikkaa renkaksi, poista siemenet. Huuhtele kurkku ja leikkaa siitä suikaleita esimerkiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori sipuli ja leikkaa renkaiksi. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti