Ainekset:
n. 1 kg madetta
5 perunaa
2-3 porkkanaa
puolikas lanttu
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehtiä
suolaa
päälle vielä ripaus rouhittua mustapippuria
Pilko nyljetty ja puhdistettu made muutamaan osaan ja laita kattilaan. Lisää vettä sen verran, että palat peittyvät kunnolla. Lisää laakerinlehdet ja mustapippurit. Mausta ripauksella suolaa. Keitä noin 15 minuuttia ja jäähdytä paloja sen verran, että ne pystyy ruotimaan. Pese ja kuori perunat, porkkanat ja lanttu. Paloittele juurekset kuutioiksi. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna ne. Laita juurekset ja sipulit kiehumaan mateen keitinveteen. Lisää ruoditut madepalat ja keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää mausteita tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti