Anjovis-pinaattipasta mantelilastuilla
Aivan ihana pasta! Kivan suolainen ja täydellinen kokonaisuus kuivan valkoviinin kanssa. Näin jossain lehdessä jokin aika sitten pastan, jossa oli käytetty raaka-aineina anjovista ja manteleita. Sen verran eksoottinen tuo yhdistelmä kai oli, että ajatuksiinhan se jäi. Olen käyttänyt anjovista ruoanlaitossa todella vähän, mutta nyt oli aika kokeilla, enkä tippaakaan kyllä kadu! Halusin pastaan hieman italialaista nostetta, joten lisäilin sekaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja sekä kapriksia. Pinaatti toi pastaan kaivattua väriä ja vehreyttä, ja se viimeistelikin annoksen äärimmäisen maukkaaksi. Tämä oli oikeasti aika loistava pasta, vesi nousee kielelle jo pelkästä ajatuksesta!
Ainekset:
250 g pennepastaa
5 anjovisfilettä
puolikas purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
70 g mantelilastuja
20 g kapriksia
kaksi kourallista (baby)pinaattia
oliiviöljyä
mustapippuria
Keitä pastat al denteksi. Kuori sipuli ja viipaloi se renkaiksi. Leikkele aurinkokuivatut tomaatit viipaleiksi. Paloittele anjovisfileet pieniksi kuutioiksi. Huuhtele pinaatti ja kuivaa hyvin. Sekoita anjovisfileet, punasipulit, aurinkokuivatut tomaatit, mantelilastut ja kaprikset. Heitä sekoitus paistinpannulle pinaattien kanssa ja paista kevyesti, kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla. Yhdistä sekoitus pastan kanssa ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti