Ilmojen viilentymisessä on se hyvä puoli, että saa tunnelmoida taas pitkästä aikaa takkatulenvalossa ja hyödyntää takkaa myös ruoanvalmistuksessa. Tämän syksyn ensimmäiseksi takkaruoaksi pääsivät broilerinkoivet kasvisten kera. Nuo Piri-Piri-maustetut kasvikset nousivat jo viime talvena melkoiseksi suosikiksi takkaruokien keskuudessa, joten aloitetaan tämä kylmäkausi vanhalla hyväksi todetulla reseptillä.
Ainekset:
marinoimattomia broilerinkoipia
porkkanoita
vihreitä oliiveja
sipulia
Piri-Piri-maustesekoitusta
oliiviöljyä
vettä
Pese ja kuori porkkanat, paloittele ne. Kuori sipuli ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise oliivit. Laita porkkanat, oliivit ja sipulit uunivuokaan. Kaada päälle kunnollinen loraus oliiviöljyä ja mausta Piri-Piri-mausteella. Sekoita hyvin. Lisää vuokaan hieman vettä, että kasvikset eivät kuivu uunissa.
Tee broilerinkoipiin muutama viilto ja hiero Piri-Piri-maustetta koipiin. Laita broilerinkoivet kasvisten päälle vuokaan. Paista uunissa (tai takassa foliolla peitettynä) 175-asteessa noin 60 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti