torstai 19. kesäkuuta 2014

Grillattuja herkkusieniä graavilohella ja tomaatti-perunapaistosta

Grillaussesongin ollessa kuumimmillaan, on välillä testailtava myös uusia grillausvinkkejä, joita tuntuu pursuavan näin kesäisin vähän joka puolelta. Ylihyvät pekoni-herkkusienet ovat varma valinta moniin kesän kekkereihin ja juhannusgrillailujen ykkösherkku mutta sama resepti graavilohella toimii myös yllättävän hyvin. Graavilohella höystetyt herkkusienet ovat kevyempi vaihtoehto pekonille ja erityisesti kalasta pitäville aivan mainio grillattava. Kyseiset herkkusienet toimivat hyvin myös alkupalana muita pidempää kypsennystä vaativia grilliherkkuja odotellessa. Tilli tuo kokonaisuuteen mukavaa raikkautta ja kivaa lisävivahdetta. Lohi-herkkusienien kylkeen valmistin tomaatti-perunapaistosta, joka on perinteisen hyvä ja helppo grillilisuke ruoalle kuin ruoalle. Maustoin paistosta hieman basilikalla, koska kyseinen yrtti antaa tällä hetkellä runsaasti satoa ja se sopii tomaatin kanssa niin täydellisesti. Ruokajuomana nautimme sitruunalla maustettua jäävettä.


Lohi-herkkusienet:
graavilohta
herkkusieniä
sinihomejuustoa
mustapippuria
tuoretta tilliä

Puhdista sienet ja irrota sienien kannat. Laita pala sinihomejuustoa sienien sisälle ja pyöräytä ympärille graavilohta. Tökkää vedessä hetken aikaa liotetut hammastikut sienien läpi, jotta lohi pysyy paremmin sienien ympärillä. Mausta ripauksella mustapippuria. Lohi-herkkusienet voi paistaa suoraan ritilällä tai laitaa ne foliovuokaan, jossa ne kypsyy myös hyvin. Koristele valmiit lohi-herkkusienet tuoreella tillillä.



Tomaatti-perunapaistos:
tomaatteja
perunoita
sipulia
valkosipulia
basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit ja viipaloi ne. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Kuori valkosipulit ja hienonna ne. Hienonna basilika. Sekoita ainekset keskenään foliovuoassa ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä. Aseta vuoka grilliritilälle ja grillaa kunnes perunat ovat pehmenneet.



Grilliruoan kylkeen sopii erityisen kivasti raikas sitruunalla maustettu jäävesi, jonka sekaan karahviin laitoin myös sitruunamelissaa ja herneenversoja antamaan hieman lisämakua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...