torstai 1. toukokuuta 2014

Hauskaa vappua! Katkarapu-pastasalaatti sitruuna-tillikastikkeella

Tervetuloa toukokuu! Vappu on vain kerran vuodessa ja sitä täytyy juhlistaa mitenkäs muutenkaan kuin hyvällä ruoalla ja lasillisella kuohuvaa. Katkarapu-pastasalaatti sopii kivasti kevääseen, kuten myös vappukarkeloihin. Salaatti on mukavan kevyttä ja raikas sitruuna-tillikastike viimeistelee salaatiin makumaailman sopivan täyteläiseksi. Salaatissa on vain muutama raaka-aine, joten myös kastike pääsee tässä salaatissa hyvin valloilleen. Salaatti sopii nautittavaksi patongin ja kuohuvan kera.

Ainekset:
180 g kuorittuja katkarapuja
100 g Cappelli-täysjyväpastaa
n. 15 cm:n pala kurkkua

Kastike:
puolikkaan sitruunan mehu
muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä
1 rkl crème fraîchea
½ dl tuoretta tilliä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria

Keitä pastat al denteksi, valuta ja jäähdytä hyvin. Sulata katkaravut ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Pese kurkku ja leikkaa se kuutioiksi. Sekoita pastan ainekset keskenään.

Valmista kastike: Pese sitruuna hyvin  ja halkaise se,  purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää mehun sekaan oliiviöljy ja crème fraîche. Lisää tuoretta tilliä hienonnettuna. Mausta kastike suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita. Raasta salaatin päälle koristeeksi hieman sitruunan kuorta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...