sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Suppilovahverokeitto

Viime viikonlopun herkullisista mökkituliaisista valmistui viikolla kermainen suppilovahverokeitto. Ennen olen keitellyt suppiskeittoa koskenlaskijan kanssa, mutta tällä kertaa laitoin koskenlaskijan tilalle kipparijuustokermaa. Lopputulos oli oikein hyvää, mukavaa vaihtelua. Onneksi syksyn suppissato on vasta aluillaan, joten uudelle sienireissulle ehtii vielä!



  
Ainekset:

1 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2,5 dl kipparijuustokermaa
ruohosipulia maun mukaan
0,5 dl vehnäjauhoja
mustapippuria




Puhdista, huuhtele ja paloittele suppilovahverot. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua ruohosipuli hienoksi. Ruskista sienet ja sipulit tilkassa öljyä. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele sienien joukkoon. Lisää vesi seokseen ja sekoita. Lisää kasvisliemikuutio ja kerma sekä mausta ruohosipulilla ja mustapippurilla. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoile kuumana.

 Vinkki: Lisää suppilovahverokeittoon pekonimuruja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...